Nederlands agendasynchronisatieplatform Flogs.com verzorgt

Het Amsterdamse bedrijf Flogs International is sinds vandaag verantwoordelijk voor de digitale verspreiding van het televisieschema van één van de grootste sportzenders ter wereld, Fox Sports. Flogs.com ontwikkelde voor het Amerikaanse mediaconcern een digitale tool, die het televisieschema per regio, tijdzone, netwerk en tv-provider  synchroniseert met de digitale agenda van de consument. Hiertoe tekende Flogs.com een driejarige overeenkomst met FOX Sports om de tool op maat te maken.

“De programmering in Amerika is ontzettend complex door de verschillende tijdzones, regio’s en tv providers,” zo laat CEO Toon Timmermans weten. “Het was nog geen enkel bedrijf gelukt om die complexiteit te vangen in een handige online tool. Gelukkig wisten wij FOX Sports in een vroeg stadium te overtuigen dat wij de juiste partner voor het karwei zijn. Ze zijn in Amerika erg enthousiast over het geleverde product”.

De tool van van Flogs.com is compatible met Microsoft Outlook, iPhone, Facebook, Mozilla Sunbird, Mozilla T-bird, Mac OSX/iCal, Google Calendar, Yahoo Calendar, Windows live en BlackBerry. De tool is onder andere te bekijken via de website van Fox Sports.
Flogs.com speelt zich met de ontwikkeling ook in de kijker van de andere Amerikaanse grootmachten. Naast FOX Sports heeft het in Amsterdam gevestigde bedrijf reeds interesse gewekt bij televisiezenders zoals ABC, NBC en ESPN. “Er was in een eerder stadium al interesse van deze zenders,” zo weet Timmermans. “Zij zijn dan ook erg nieuwsgierig naar het resultaat van onze samenwerking met FOX Sports.”

Lancering nieuwe website
De live gang op de negentien websites van FOX Sports valt nagenoeg samen met de herlancering van de website Flogs.com. Met een nieuwe kapitaalinjectie en een aanscherping van het businessmodel boort Flogs.com een hele nieuwe markt aan. “De rebuild van de website van Flogs.com heeft geresulteerd in een SaaS platform. Iedereen die met de Flogs.com software aan de slag wil, heeft daar vrije toegang toe. De mate van gebruik en gekozen opties / tools bepalen uiteindelijk of de gebruiker daar ook voor betaald,”  aldus de CEO.

Flogs.com

Flogs.com (2009) biedt een platform neutrale synchronisatie service om events in een digitale agenda naar keuze te plaatsen. Flogs.com is koploper in Calendar Marketing, een nieuw en populair kanaal om met je doelgroepen te communiceren. Het bedrijf heeft één van de grootste evenementendatabases ter wereld en deze groeit nog elke dag. De website brengt mensen in contact met elkaar en met de organisaties en evenementen die ze belangrijk vinden. Flogs.com verbindt mensen met dezelfde interesses. Waar ze ook vandaan komen. Het bedrijf deed dit ondermeer voor grote internationale merken als F.C. Barcelona en Hallmark. Dit doen ze vanuit kantoren in Amsterdam, New York, Los Angeles en São Paulo. Kijk voor meer informatie op Flogs.com.

Bron Ondernemen Blog